Keramik: Kate Kanstrup Nielsen
Oliemaleri: Peter Skov Nielsen
I efteråret 2014 lavede jeg et projekt på Århus Kunstakademi i forbindelse med min uddannelse til keramiker.
Jeg kaldte projektet DEFRAGMENTERING: Et udtryk fra computersprog som betyder, at løsrevne stumper af filer og programmer samles for derved at gøre computeren mere effektiv.
Sagt keramisk: Jeg sætter stumper sammen til nye meningsfulde helheder.
Grundlæggende er alle de ca. 20 værker, som jeg har skabt, lavet på følgende måde: Der formes en figur. Figuren skæres ud i skiver, og skiverne samles igen på en ny måde.
Jeg har i projektet arbejdet med4 slags ler: Hvid stentøjsler, rød stentøjsler og sort stentøjsler samt porcelæn. Jeg har arbejdet med forskellige brændingstyper: Lertøj (1040 GR.), højtbrændt lertøj (1156 GR.), stentøj (1260 GR:), muffel (1040 GR.)Reduktionsbrænding (ca. 1150 GR.) og raku (ca. 900 GR.).
Værkerne veksler mellem rent abstrakte værker og figurer fra den virkelige verden. Nogle er samlet med usynlige samlinger, mens andre er samlet med meget synlige, tykke samlinger i en afvigende farve.
Herunder er vist nogle eksempler på værker fra serien DEFRAGMENTERET. Ovenfor kan du se de samme billeder som etslide-show.
På billederne her over ses forskellige værker fra serien DEFRAGMENTERET.
Brug pilene til højre for at skifte billeder eller klik på billedet for at se dem i større udgave.
Grundlæggende er alle de ca. 20 værker lavet på følgende måde: Der formes en figur. Figuren skæres ud i skiver, og skiverne samles igen på en ny måde.
Jeg har i projektet arbejdet med 4 forskellige slags ler: Hvid stentøjsler, rød stentøjsler og sort stentøjsler samt porcelæn.
Jeg har arbejdet med forskellige brændingstyper: Lertøj (1040 GR.), højtbrændt lertøj (1156 GR.), stentøj (1260 GR:), muffel (1040 GR.)Reduktionsbrænding (ca. 1150 GR.) og raku (ca. 900 GR.).
Værkerne veksler mellem rent abstrakte værker og figurer fra den virkelige verden. Nogle er samlet med